Hart voor de samenleving, oog voor onze naaste

Je bent hier > Kunst, Cultuur en Religie > Kunst-, cultuur- en literatuurdagen

KCL-dagen

Kunst-, cultuur- en literatuurdagen

 

Passage bloeit waar het de literatuur- en filmclubs betreft. Onze film- enSchool jezelf bij over racisme met deze boeken, docu's en podcasts - Radar  - Knack Weekend

leeskringen zijn de grootste sub-clubs van onze vereniging! Maar we

organiseren ook landelijke kunst-, cultuur- en literatuurdagen. We nodigen dan een interessante spreker uit, bijvoorbeeld een schrijver, een kunstenaar of iemand anders uit de wereld van de kunst(-) en cultuur. Als gevolg van de maatregelen rondom corona zijn er vooralsnog geen KCL-dagen gepland, maar achter de schermen werken we aan alternatieven! 

 

 

 

 

Verslag van de K.C.L.-middag dinsdag op 9 november 2021
 

De Kunst, Cultuur en Literatuurmiddag was dit keer in de Ark in Nijkerk. In de kerk was een handvol bezoekers, de meeste vrouwen (en misschien ook mannen) hadden ingelogd om de middag thuis online bij te wonen.
De meditatie was gebaseerd op het thema van de laatste Boekentaal Mondiaal: 'Buiten de lijnen'. Elly nam ond mee in de meditatie. Van kleins af aan leren we binnen de lijnen te kleuren. Er zijn ook lijnen waarlangs we leven zoals verkeersregels, wetten en de tien geboden. Buiten de lijnen denken betekent de situatie vanuit een ander oogpunt bekijken. Het grootste voorbeeld uit de bijbel van iemand die dat kon en deed is Jezus, Zijn buiten de lijnen denken was tegen de wetten van de Schriftgeleerden.
Hoofdredacteur van Passage Magazine, Sam Dekkers, nam ons mee in de stappen die de redactie maakt om het blad te maken. Passage Magazine is er speciaal voor de leden van Passage, laat de redactie daarom weten van u van het magazine vindt!
 

Tussendoor speelden muzikanten moeder en dochter onder de naam ‘De muziekjuffrouw’ verschillende liedjes. Onder hun begeleiding zongen we samen het Passagelied. Ada sloot de middag af met een lied van Bram Vermeulen ‘de Steen’, waarin een steen verplaatsen een metafoor is voor ‘Buiten de lijnen’. Al met al een geslaagde middag!

 

 

 

Privacyverklaring