Foodbattle
Foodbattle: slimmer kopen, slimmer koken, slimmer bewaren
Eten gooien we niet weg. Dat vinden we eigenlijk allemaal. Maar wist u dat 30 tot 40% van al het geproduceerde voedsel ons als consument niet bereikt? En dat van het voedsel dat wél bij ons terecht komt, 14% in de vuilnisbak belandt? We gooien per persoon gemiddeld zo’n 34 kg voedsel weg. Doordat we onnodig eten weggooien verspillen we ook alle energie, water en menskracht die nodig zijn geweest om het voedsel te telen, te bewerken en te vervoeren.
Bewustwording
Om bewustwording te creeëren nam Passage deel aan de Foodbattle. Samen met het Voedingscentrum, Milieu Centraal en de Universiteit van Wageningen zijn we de strijd aan gegaan tegen voedselverspiling. Vele vrouwen hebben aan de Foodbattle meegedaan.
Trots
Passage-vrouwen kunnen trots zijn: zij gooien gemiddeld veel minder voedsel weg! Ook ontwikkelde Passage een handleiding bij een documentaire over voedselverspilling, te gebruiken op afdelingsavonden. Kijk voor meer informatie en tips over het tegengaan van voedselverspilling op:
www.voedingscentrum.nl/minderverspillen en www.milieucentraal.nl/voedselverspilling