Ga naar homepage
RSS feed
Projecten Gelijke Kansen Wereldwijd
Vluchtelingenvraagstuk
Foodbattle
Materialen & Links Foodbattle

Foodbattle

Slimmer kopen, slimmer koken, slimmer bewaren.

Passage heeft meegedaan aan de Foodbattle: samen met andere mensen zijn we de strijd aan gegaan om minder voedsel te verspillen.

Vanuit ons Passage-project ‘Op de koop toe’ is het afgelopen jaar al veel aandacht geweest voor voedsel(productie). Eten gooien we niet weg. Dat vinden we eigenlijk allemaal.
Maar wist je dat 30 tot 40% van al het geproduceerde voedsel ons als consument niet bereikt? En dat van het voedsel dat wél bij ons terecht komt, 14% in de vuilnisbak belandt? We gooien per persoon gemiddeld zo’n 50 kg voedsel weg, voor ruim € 150,00 per jaar. Doordat we onnodig eten weggooien verspillen we ook alle energie, water en menskracht die nodig zijn geweest om het voedsel te telen, te bewerken en te vervoeren.
 

Passage-vrouwen kunnen trots zijn!
Vele vrouwen hebben aan de Foodbattle meegedaan. Uit de resultaten naar aanleiding van de inzendingen van de deelnemers blijkt dat Passage-vrouwen gemiddeld 9,5 kilo voedsel per persoon per jaar weggooien. Dit getal ligt ver onder het landelijke gemiddelde van 50 kilo per jaar.

 

We kunnen dus stellen dat Passage-vrouwen trots op zichzelf kunnen zijn als het gaat om bewust omgaan met eten!

 

Verder lezen:


De Passage Foodbattle is opgezet door Wageningen Universiteit, Milieu Centraal en het Voedingscentrum.