Ga naar homepage
RSS feed
Kennismaking
Mission Statement
Landelijk bestuur
ANBI status
Dr. Albronda-van der Nagelfonds
Vacatures

Mission Statement

Wie wij zijn en wat wij doen

het Mission Statement van Passage, christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging:

- hart voor de samenleving
- oog voor de naaste dichtbij en ver weg
- gevoel voor cultuur

We zijn een vereniging van en voor vrouwen met een christelijke levensvisie. Vanuit onze inspiratiebron, de bijbel, zetten we ons actief in voor onze leefomgeving. We bespreken maatschappelijke ontwikkelingen en (inter)nationale vraagstukken die we belangrijk vinden en die actueel zijn. Als vrouwenorganisatie letten we daarbij vooral op de participatie en de positie van vrouwen. We stimuleren elkaar en anderen om met ons mee te denken over oplossingen. We spreken politici aan en voeren actie - vaak samen met andere organisaties - om ons doel te bereiken: een leefbare samenleving voor vrouwen en mannen. Zo leggen wij verbindingen tussen de christelijke traditie en vragen van nu.
We zijn een vereniging van en voor vrouwen die wonen en werken op het platteland of in stedelijke gebieden. Vrouwen uit stad en land zijn bij ons in gesprek, bijvoorbeeld over voedsel, water, gezondheid, milieu. Daar praten we ook over met vrouwen uit andere werelddelen. Maar het blijft niet alleen bij praten. Met financiële en andere acties zetten we ons in voor een duurzame samenleving. 'Denk wereldwijd, handel plaatselijk' is onze strategie.

We zijn een vereniging van en voor vrouwen met gevoel voor cultuur. Boeken lezen en bespreken, film kijken en bespreken, naar een museum of theater gaan, zingen, schilderen, de eigen creativiteit ontwikkelen: het zijn ontspannende en inspirerende activiteiten met verrassende doorkijkjes op actuele vragen.
Wij vinden het belangrijk om vrouwen van verschillende leeftijdsgroepen in ons ledenbestand te hebben. Vandaar dat wij nieuwe projecten en activiteiten ontwikkelen voor nieuwe doelgroepen van jongere vrouwen. Hun inbreng in de inhoudelijke en organisatorische vragen van een moderne vrouwenorganisatie vinden wij onontbeerlijk.

Als ledenvrijwilligersorganisatie zijn wij afhankelijk van tijd, talenten en energie die leden vrijwillig in onze vereniging willen investeren. De vereniging biedt deze vrijwilligers de gelegenheid om hun talenten verder te ontwikkelen.