Ga naar homepage
RSS feed


Een uitje naar De Kruidenhoeve

Wat hebben we ze gemist dit jaar!

Vanwege het covid-19 virus hebben we dit jaar veel bezoekers moeten missen en vooral de groepen tuinliefhebbers. We hopen dat het jaar 2021 een ‘normaler’ jaar zal worden. We laten u graag de actuele informatie lezen over de Tuinen van Stichting De Kruidenhoeve in het Overijsselse Balkbrug.

Deze bijzondere tuinen liggen rond een oude Saksische boerderij met rieten dak in het idyllische Reestdal en ze worden biologisch en met veel liefde onderhouden door Willem en Anneke Smits en enkele vrijwilligers. Naast sierplanten staan er heel veel (genees)kruiden in de tuin, alsmede veel planten die gebruikt worden bij de Bachbloesem therapie. Verder is er o.a. een bijen- en vlindertuin, een heksentuin en een moestuin met bijzondere en vergeten groenten. En liefhebbers van een eetbare tuin of voedselbos komen hier ook aan hun trekken. Dan is er in het theehuis nog een mini-museum te bekijken, er is een winkeltje met leuke cadeautjes en een kookterras waar op afspraak OER-kook sessies worden gegeven (max.12 pers.). Meestal is er ook kunst te bewonderen. Voor kinderen is er het leuke, actieve en educatieve SpeurNeuzenPad, dat zij samen met hun begeleiders kunnen volgen.

We ontvangen bij De Kruidenhoeve regelmatig groepen van Groei & Bloei-afdelingen voor een tuinbezoek met een interessante rondleiding. Zo’n bezoek aan de Kruidenhoeve wordt dan vaak gecombineerd met een bezoek aan de Tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart (4 km hier vandaan) of b.v. de beeldentuin in Witharen (ca. 10 km). In het theehuis of op het terras serveren we koffie, thee, met boerencake of, op afspraak, gebak van een plaatselijke bakker. Eventueel kan er, uiteraard ook op afspraak, voor een heerlijke lunch met soep, salade en broodjes worden gezorgd.

Mogelijk kunt u deze informatie gebruiken bij uw planning voor komende seizoenen. Heeft u interesse, bel of mail dan naar Willem of Anneke Smits van Stichting De Kruidenhoeve. En kijk voor alle mogelijkheden op de website: www.kruidenhoeve.nl.

Prijzen voor 2021:

Entree € 5.- p.p.

Rondleiding                                                                                                        € 1.50 p.p. 

1x koffie/(verse kruiden)thee en gebak                                                                € 4.50 

1x koffie/(verse kruiden)thee met boerencake                                                      € 2.50 

Bij grotere groepen vertellen we van tevoren (tijdens de koffie) e.e.a. over de bijzonderheden van onze tuin en lopen de mensen daarna zelf de, door pijlen aangegeven, route van ca 1 km.

Met rondleiding zal de verblijfsduur ca 2 uur zijn, zonder rondleiding ca 1,5 uur.

Mogelijkheid voor een lunchbuffet                                                                       € 12.50 p.p.

bestaande uit:

  • soep, zoveel mogelijk van biologische ingrediënten van eigen bodem,
  • salade, ook zoveel mogelijk uit onze biologische moestuin 
  • aangevuld met brood, biologische melk, - karnemelk,- koffie/-(verse kruiden)thee 

Mocht u toch nog vragen hebben aarzel dan niet contact met hen op te nemen. P.S. De chauffeur van de bus kan dit bezoek uiteraard gratis meebeleven.