Ga naar homepage
RSS feed


Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen

Vandaag, 25 november 2020, begint de ’16 Days of Action against Violence’. De campagne van Orange the World duurt tot 10 december en start op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Dit is helaas nog steeds hard nodig, want 45% van de vrouwen en meisjes in Nederland krijgt in haar leven te maken met geweld en maar 10% hiervan meldt dit bij de politie.

Vanwege de huidige pandemie blijven de berichten over toename van geweld over de hele wereld binnenstromen. Het melden van dit geweld is dus belangrijker dan ooit. Daarom is er een petitie gestart vanuit UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao. Door het tekenen van deze petitie wordt er aandacht gevraagd voor het laagdrempelig melden van ieder soort geweld, voor iedere vrouw. 

Volgens Marije Cornelissen, directeur van UN Women Nederland, schiet de Nederlandse hulpverlening hierin nog te kort. “Het is bijvoorbeeld heel moeilijk om seksuele intimidatie op het werk te melden, terwijl uit een onderzoek van FNV in 2018 bleek dat 1 op de 10 werknemers op het werk betast is. Daarnaast is er een tekort aan opvangplekken voor vrouwen die moeten vluchten voor geweld. We willen met deze petitie de regering oproepen om met een integraal verbeterplan te komen om deze gaten te dichten en te zorgen dat iedere vrouw iedere vorm van geweld kan melden en passende hulp kan krijgen.”

Helpt u ook mee tegen geweld tegen vrouwen door de petitie te tekenen? https://www.orangetheworld.nl/petitie-orange-the-world-2020/