Ga naar homepage
RSS feed
Opening Inge van der Mast: 'Wij zijn beelddragers van de Allerhoogste'

Inge van der Mast deelde 's ochtends een aantal mooie Bijbelteksten en -verhalen met ons. Jezus leerde ons door een gelijkenis in de Bijbel al om onze talenten te gebruiken. "Als je gebruikt wat je ontvangen hebt, wordt het meer", zei ze. Ook haalde ze een mooie tekst uit Hooglied 2: 13b en 14 aan. Een tekst over liefde tussen mensen onderling, maar ook tussen mensen en God. 

'Sta op, kom, mijn liefste,
mijn schone, kom!
Mijn duif in de rotskloof,
in de shcuilhoek van de bergwand,
laat mij uw gedaante zien,
laat mij uw stem horen,
want zoet is uw stem
en uw gedaante is bekoorlijk'  

Inge lichte toe: "De vrouwen die tevoorschijn kwamen, lieten zich zien en horen. Ze hadden visie. Visie is iets wat een ander nog niet ziet en waar je anderen mee naartoe weet te krijgen. Vrouwen die het belang inzagen van gelijke kansen voor mannen en vrouwen, oog voor vreemdelingen en al oog hadden voor het klimaat (nog voor het een politiek issue werd)."  

Sommige Passage-vrouwen denken misschien: is onze geschiedenis als vrouwenbeweging niet bij de laatste bladzijde aangekomen? Inge merkt daarover op: "Ik weet dat, maar wij blijven beelddragers van de Allerhoogste, mét onze talenten en verlangens om een bijdrage te leveren. Ook in de ouderdom." 

Ze sluit af met een oproep: "Ouderen worden vaak getroost met psalmen dat ze kunnen schuilen onder de vleugels van de Eeuwige. Dat is prachtig, maar ik wil tegen u zeggen: schuil als de bui te hevig is en kom dan weer tevoorschijn. Denk aan de Bron waarin u uw wortels heeft, zodat u fris en groen kunt blijven. Blijf verbonden met andere vrouwen, deel elkaars kracht en wijsheid en geeft het door aan uw dochters, schoondochters en kleindochters wat belangrijk voor u is."