Ga naar homepage
RSS feed
Sfeerimpressie Eeuwfeest (foto's deel 1)
Sfeerimpressie Eeuwfeest (foto's deel 2)

Sfeerimpressie Eeuwfeest (foto's deel 3)
Sfeerimpressie Eeuwfeest (foto's deel 2)


Passage-vrouwen in Griekenland

Nieuws uit Griekenland! Een aantal Passage-vrouwen zijn daar namens Passage om het Peace Pastry Project van Stichting Perichoresis (een stichting die momenteel 600 vluchtelingen onderdak biedt) te bezoeken.

Passage-vrouw Agaath Zuurbier deelt het volgende over de reis:   

“Dat dit een goed initiatief is merken we bij onze aankomst in Katerini. Als we zondagochtend de kerkdienst van de Grieks Evangelische kerk bijwonen, worden we na de dienst door de voorzitter van Perichoresis, zijn vrouw en hun 5 kinderen uitgenodigd om met onze groep van 7 vrouwen met hen te gaan eten. Het is een allerhartelijkst samenzijn, waarin we kennismaken met het motto van de Griekse cultuur: 'having dinner together is breaking the walls'.

Voordat we beginnen met eten dankt de vrouw van de voorzitter voor de zusters die uit Nederland zijn gekomen. Wat een warm welkom en zo gemeend. Het plezierig, spontaan en ongedwongen samenzijn geeft verbinding. Dit ‘betters our life’. De volgende ochtend ontmoeten we een groep refugees vrouwen van het Peace Pastry Project voor de ingang van de supermarkt.

We halen boodschappen voor gezamenlijk koken en een maaltijd. Zij gaan ons hun gerechten leren maken. Dat het motto van de Grieken zo passend is, merken we tijdens onze route door de winkel. De mandjes worden gevuld met ingrediënten, en al verstaan we geen woord van elkaars taal, we wisselen toch informatie uit. Van vrouw tot vrouw, met handen en voeten, de taal van het hart gaat dwars door alle (taal)barrières heen!”