Ga naar homepage
RSS feed
Eropuit: Museum het Vrouwenhuis Zwolle

In het Vrouwenhuis van Aleida Greve zijn verschillende interieurs uit drie eeuwen (van 1680 tot 1980) te bewonderen. Het (Oude) Vrouwenhuis werd in 1742 gesticht door de welgestelde Aleida Greve. In haar testament had ze bepaald dat het patriciërshuis een hofje voor bejaarde dames moest worden. Weduwen en ongehuwde vrouwen konden er gratis wonen en ontvingen een toelage en gratis medische verzorging. Door de veranderde sociale omstandigheden in 20e eeuw was deze vorm van liefdadigheid niet meer nodig. In 1984 verliet de laatste vrouw het hofje en ging naar het moderne bejaardentehuis. 

Het Vrouwenhuis bezit een unieke collectie schilderijen, gemaakt door amateursschilderessen. Eén van hen was Aleida Greve zelf.

Sinds 1987 is de voormalige woning een museum dat op afspraak open is voor publiek. Het museum biedt verschillende rondleidingen aan voor zowel kleine als grote groepen. Daarnaast ben je hier voor lezingen over verschillende onderwerpen uit de geschiedenis van het Vrouwenhuis aan het goede adres.

Ook van plan om langs te komen? Neem dan eerst contact op met de organisatie via: www.vrouwenhuiszwolle.nl