Ga naar homepage
RSS feed
Winnaars 'Spirit of Winter' bekend
Terugblik schrijfworkshop Joke Verweerd
Afdeling Heerhugowaard 50 jaar
Eropuit: Stalhouderij Wouter Hazeleger
100 jaar Passage - Feest in Scharnegoutum
Kerstnummer 'In de stal' van maandblad Open Deur
Eropuit: Zweedse Kerstmarkt in de Suikerfabriek Groningen
Passage Magazine #4 uit
Christelijk vrouwenmagazine Eva deelt speciale adventpodcasts
Interview met literatuurwetenschapper Pieta van Beek
Kerstgroet
Gelukkig nieuwjaar!
Boekentip: De naaimachine
Stiltetour Ronald Koops & Mirjam van der Vegt
Jubilarissen Passage Raamsdonksveer


Nieuws uit Tanzania (deel 2)

"Op het moment dat we dit schrijven, maken de apen op het dak van ons motel herrie en zijn de otters aan het graven op het binnenterein", vertellen Ira Stam en Coby Meyboom vanuit Tanzania. Ze zijn daar (namens Passage) voor het vrouwenproject TWG (Tegemeo Women Group). 

Dinsdag spraken ze met één van de bestuursleden van TWG (Tegemeo Women Group). Dankzij de lening van het financieringsfonds kon deze vrouw tomaten kweken, zodat haar oudste kind naar het voortgezet onderwijs kan (de lagere school wordt alleen betaald door de overheid). Door de leiderschapstrainingen die ze heeft gevolgd, ziet haar man haar nu als een volwaardige gesprekspartner. Ze praten samen, maken plannen en nemen gezamenlijk besluiten. 

Nu Coby en Ira hier zijn voor TWG, kan ze ook een paar dagen van huis, omdat haar man op de kleinkinderen past. Dat is erg ongebruikelijk, maar vanwege het onderlinge respect en zijn steun voor haar werk voor TWG kan het wel.
Coby en Ira: "Ze wil Passage bedanken voor de kansen die ze heeft gekregen om zich te ontwikkelen, maar ook de gemeenschappen die zich hier kunnen ontwikkelen.