Ga naar homepage
RSS feed
Nieuws uit Tanzania (deel 2)

"Op het moment dat we dit schrijven, maken de apen op het dak van ons motel herrie en zijn de otters aan het graven op het binnenterein", vertellen Ira Stam en Coby Meyboom vanuit Tanzania. Ze zijn daar (namens Passage) voor het vrouwenproject TWG (Tegemeo Women Group). 

Dinsdag spraken ze met één van de bestuursleden van TWG (Tegemeo Women Group). Dankzij de lening van het financieringsfonds kon deze vrouw tomaten kweken, zodat haar oudste kind naar het voortgezet onderwijs kan (de lagere school wordt alleen betaald door de overheid). Door de leiderschapstrainingen die ze heeft gevolgd, ziet haar man haar nu als een volwaardige gesprekspartner. Ze praten samen, maken plannen en nemen gezamenlijk besluiten. 

Nu Coby en Ira hier zijn voor TWG, kan ze ook een paar dagen van huis, omdat haar man op de kleinkinderen past. Dat is erg ongebruikelijk, maar vanwege het onderlinge respect en zijn steun voor haar werk voor TWG kan het wel.
Coby en Ira: "Ze wil Passage bedanken voor de kansen die ze heeft gekregen om zich te ontwikkelen, maar ook de gemeenschappen die zich hier kunnen ontwikkelen.