Ga naar homepage
RSS feed
Nieuws uit Tanzania (deel 1)

Ira Stam en Coby Meyboom zijn na een lange reis dit weekend aangekomen in het warme Tanzania (33 graden). Ze zijn daar (namens Passage) voor het vrouwenproject TWG (Tegemeo Women Group). 

Ira en Coby laten weten dat ze een goede vergadering hebben gehad met het bestuur van TWG. “De ondersteuning van Passage maakt écht verschil, zeggen ze. Met de aanbevelingen van de missie in 2017 wordt gewerkt.”

Het TWG heeft een training gekregen die gericht is op de verbetering van hun financieringsfonds, de versterking van de groep, gendergelijkheid en het omgaan met officials. “Eén van de bestuursleden vertelt dat een training - in het kader van leiderschap - haar persoonlijk heeft verder geholpen.
Ze heeft thuis meer zeggenschap: ze kan nu samen met haar man besluiten nemen.”

Maandag hebben Coby en Ira een workshop met 30 vrouwen gehad in het kader van organisatieversterking. “Goede communicatie en democratische besluitvorming zijn belangrijk. Ook hebben we een gesprek met het bestuur van TWG en het bestuur van het financieringsfonds – dat de vrouwen zelf hebben opgericht - gehad.”

Coby en Ira: “Een jonge vrouw die twee jaar lid is van TWG vertelt dat de leefomstandigheden van haar en haar gezin zijn verbeterd sinds het lidmaatschap van TWG. Ze kreeg een lening voor de aanleg van een moestuin. Ze heeft met de opbrengt een toilet voor haar gezin laten aanleggen. Haar kinderen zijn dankbaar.”

Coby en Ira laten nog weten dat de vrouwen in Tanzania ‘hun zusters van Passage’ bedanken voor alle kaarten. “Het woord ‘sneeuw’ is wel lastig te begrijpen voor ze, want het is hier 34 graden (met hoge luchtvochtigheid).”