Ga naar homepage
RSS feed
Welke trends voorspelt de boekenvak-trendwatcher?

Voormalig uitgever Martine Koelemeijer is bezig met de laatste loodjes van haar opleiding tot boekenvak-trendwatcher en focust zich op de toekomst van het fysieke boek. 'Is dat boek er nog in 2050 en wat voor rol speelt het dan in ons leven?'

“Wat ik ga doen is de signaleringen van nu gebruiken als bouwstenen voor de toekomst”, schrijft Martine op boekensite www.hebban.nl. “Wat valt me op aan het boek van nu, wat zegt dat over behoeftes en waarde-verschuivingen bij de consument en hoe kan ik dat vertalen naar nieuwe concepten waar een uitgever, drukker, boekhandel en auteur mee aan de slag kunnen. Of dat nog op tijd is, of dat we in 2050 het fysieke boek voorgoed kwijt zijn, valt moeilijk te voorspellen. Maar dat er het een en ander uit de kast moet worden getrokken om het boek een blijvende rol van betekenis te geven, is evident.”

Op hebban.nl deelt Martine vijf van haar signaleringen. Types boeken die nu opvallen in de boekhandel en die een signaal zijn voor de toekomst van het boek. Los van genres en thema’s en verdere inhoud. Je hebt ze zelf vast ook opgepakt, gekocht en misschien zelfs uitgelezen. Lees hier het volledige artikel.
 


terug naar overzicht