Ga naar homepage
RSS feed
Het succesverhaal van de kunstgroepen in Winterswijk

Leeskringen en kunstgroepen genieten binnen Passage veel belangstelling. Het zijn de succesverhalen van Passage. Neem bijvoorbeeld afdeling Winterswijk die maar liefst twee kunstgroepen heeft.

 

“Kijken naar kunst krijgt een meerwaarde als je dat met anderen doet”.
 

Diny Huijsman draait nu tweeëneenhalf jaar mee met ‘haar’ Passage kunstgroep. “We komen één keer in de zes weken bij elkaar en zo af en toe kijken we ook naar een film. Zo hebben we bijvoorbeeld een keer op een ochtend naar de film Intouchables (zie het project Moving Movies) gekeken, daarna samen geluncht en tot slot met elkaar de film besproken. Soms gaan we er op uit. Vorig jaar hebben we een bezoek aan het Gemeentemuseum in Den Haag gebracht om het werk van Mondriaan te bekijken.” Wat ook veel indruk gemaakt heeft op Diny is het Hundertwasser-project wat de kunstgroep samen met de andere kunstgroep van Winterswijk in elkaar heeft gezet. “We hebben met 20 vrouwen in een boerderij naar een prachtige zelfgemaakte presentatie gekeken over het leven en werk van de Oostenrijkse kunstenaar en architect Hundertwasser.”

Hundertwasser-presentatie
Barbara Poot, lid van de andere kunstgroep in Winterswijk heeft deze presentatie mee helpen voorbereiden. Barbara: “Iedereen vond het ontzettend leuk om zich hierin te verdiepen. Na de presentatie hebben we een bezoek gebracht aan het gebouw ‘Aan de Stegge’ in Goor dat in Hundertwasserstijl is gebouwd.” (zie foto). Barbara is heel blij met de kunstgroep. “We hebben geen voorzitter, iedereen is verantwoordelijk voor het programma dat we met elkaar bedenken. Dat werkt heel goed. Omdat elk lid van de groep een inbreng heeft, groeit het vertrouwen in elkaar.”


Als er kunstgroepen zijn die interesse hebben in de Hundertwasser-presentatie kunnen zij contact opnemen met Barbara Poot: barbarapoot@concepts.nl , (0543) 51 30 41. Ook staat Winterswijk open voor het uitwisselen van ideeën met andere Passage Kunst- en cultuurgroepen.

In het juni/juli-nummer van Passage Magazine (nr. 4) kunt u nog meer Passage-succesverhalen lezen.
 


terug naar overzicht