Ga naar homepage
RSS feed
Twee generaties in gesprek: geen kloof, maar een veranderende maatschappij
AlgemeenHarry & Sieny, Overleven in verzet en liefde

Harry Cohen en Sieny Kattenburg leren elkaar kennen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij werkt voor de Joodse Raad, zij is kinderverzorgster in de crèche, de kinderopvang tegenover de Hollandsche Schouwburg. Op 28 juni 1943, middenin de chaotische omstandigheden van razzia's en illegaliteit – letterlijk tussen het redden van joodse kinderen door – trouwen ze, tijdens de lunchpauze. Toestemming daarvoor krijgt de minderjarige Sieny per post vanuit Westerbork, waar haar ouders wachten op transport.

Met haar geweldige inlevingsvermogen en steunend op honderden uren research en interviews schreef Shaya een schitterend en ontroerend portret van deze bescheiden helden. Na de oorlog stichtten Harry en Sieny een gezin, verhuisden daarmee naar New York en Mexico en streken uiteindelijk neer in Buitenveldert. Humor, heimwee, rouw en relativeringsvermogen strijden om voorrang in deze dubbelbiografie die een hele eeuw omspant.

De link: https://youtu.be/dTKSx1fydpI verwijst naar een (kort) filmpje dat is gemaakt tijdens de presentatie op donderdag 18 oktober van Harry & Sieny: Overleven in verzet en liefde. 

Lees meer via: https://gibbonuitgeefagentschap.nl/harry-en-sieny/ 

 
 

 


terug naar overzicht