Ga naar homepage
RSS feed
Europese pelgrimroutes in woord en beeld in 'Pelgrimage'

Op pelgrimage gaan iets van vroeger? Echt niet! Het pelgrimeren in Europa heeft een enorme vlucht genomen. In 1990 bereikten 5.000 pelgrims Santiago, vandaag de dag is hun aantal opgelopen naar 200.000 per jaar. Derry Brabbs, één van Engeland's beste fotografen, brengt in zijn nieuwe boek 'Pelgrimage' de belangrijkste en bekendste pelgrimroutes in Europa in beeld.

'Pelgrimage' leidt in woord en beeld langs tien historische routes, zoals de Jakobsweg in Duitsland, tussen de oude Romeinse dorpen Keulen en Trier. In Groot-Brittannië ligt de St Cuthbert’s Way, die slingert langs de Schotse grenzen naar het heilige eiland Lindisfarne. En in Frankrijk, voor de kust van Normandië, is het abdijcomplex van Mont-Saint-Michel een bekend pelgrimsoord. In 1979 werd deze plek uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

In dit boek staan ook minder bekende Europese routes. Een voorbeeld hiervan is de Via Francigena, een prachtige route door Zwitserland en Italië. Het Italiaanse gedeelte van de route begint op de gure top van de Grote Sint-Bernhardpas, waar de passerende pelgrims een gasthuis kunnen bezoeken, voordat ze richting Rome vertrekken. De route loopt door de adembenemende natuur van Italië, afgewisseld met middeleeuwse bergsteden en dorpen.

'Pelgrimage' is een inspirerend boek met prachtige foto’s en veel informatie over de geschiedenis en de belangrijkste kenmerken van elke route. Ook staan er korte details over de afstanden en de reisduur bij elke route. Achterin staat een lijst met websites die helpen bij het plannen van uw eigen wandelroute.

Het boek is vanaf nu verkrijgbaar bij Uitgeverij Kok en kost €39,99.


terug naar overzicht